Systeembeheer

Breed beheer van ICT op eigen locatie. Dit omvat onder andere het onderhouden van alle servers en werkplekken, het installeren van hard- en software alsook het aanleggen en verbeteren van de ICT infrastructuur. Omdat wij uitsluitend met ervaren ICT engineers werken die ruime ervaring hebben is het troubleshooten van complexe ICT problemen voor ons geen probleem. Wij zijn gespecialiseerd in Microsoft Windows en Linux servers, remote desktop werkplekken, virtualisatie en VPN tunnels.

Servicedesk

Telefonische ICT ondersteuning waarbij u direct te woord wordt gestaan door een ICT engineer. Wij proberen je ICT probleem adequaat op te lossen en indien nodig kijken wij mee op de werkplek middels hulp op afstand.

Managed ICT

Wij houden de gehele ICT infrastructuur 24/7 in de gaten waardoor wij preventief / pro-actief kunnen reageren op problemen. Hierdoor zijn wij in staat de continuïteit en beschikbaarheid van jouw gehele ICT infrastructuur te verhogen en te rapporteren tegen een vast bedrag per maand voor zowel werkplekken als servers.

Dedicated Managed Server

Je servers bevinden zich in ons beveiligde ISO gecertificeerde datacenter en worden door ons beheerd. De server bevindt zich daarmee in de meest veilige en betrouwbare omgeving. Je wordt volledig ontzorgd en komt niet voor onverwachte uitgaven te staan doordat je maandelijks een vast bedrag betaalt en daardoor geen grote investering hoeft te doen.

Private Cloud

Met onze private cloud diensten is je data volledig geplaatst in ons datacenter en door ons in beheer. Hiermee kunnen we de privacy van je data garanderen om te voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).
Naast je eigen omgeving in een private cloud bieden we ook oplossingen voor het veilig versturen en ontvangen van bestanden met SMS validatie als AVG proof alternatief voor WeTransfer. Ook bieden we een alternatief in eigen beheer voor het opslaan en delen van bestanden zoals DropBox, OneDrive, Google Drive, etc.

Office 365

Word, Excel, Outlook en Powerpoint zoals je gewend bent maar dan online met als voordeel dat je overal ter wereld toegang heeft tot je documenten! Daarnaast hoeft je niet eenmalig een duur pakket aan te schaffen. Wij bieden de mogelijkheid om middels een abonnement gebruik te maken van deze software. Daarnaast beschikt je te allen tijde over de meest recente versie!
Wij kunnen je helpen om jouw bedrijf te migreren naar Office 365.

Exchange Online

De Exchange omgeving zoals je gewend bent maar dan online waarbij de gedeelde mailboxen, agenda’s en contacten altijd toegankelijk zijn via Outlook, webmail en mobiele apparaten. Doordat je Exchange Online middels een abbonement afneemt hoeft je niet te investeren in een kostbare Exchange server. Laat je informeren voor deze schaalbare en flexible Exchange oplossing!

Teams en SharePoint

Met Microsoft Teams kun je intensief samenwerken binnen een groep door middel van chat, spraak of beeldbellen. Sharepoint is een omgeving om mensen, processen en gegevens bijeen te brengen waardoor je op eenvoudige wijze documenten en informatie kan delen met al je collega’s, leveranciers en klanten. Je kunt belangrijke documenten op gedeelde locatie bewaren om er zeker van te zijn dat iedereen met de meest recente versie werkt. SharePoint kan worden beschreven als raamwerk voor een Intranet of Extranet omgeving. We informeren je graag over de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Online Backup

Een veilige backup van je databestanden in ons datacenter op twee locaties met als voordeel dat de backup volledig automatisch geschiedt waarbij herstel van bestanden goed mogelijk is bij brand, diefstal en virusuitbraak. Refa ICT biedt deze dienst in eigen beheer vanuit ons beveiligde en ISO 27001 gecertificeerde datacenter te Haarlem met uitval naar een ISO 27001 gecertificeerde externe locatie.

Webhosting

Wij bieden je faciliteit voor het hosten van jouw website met mail en het registreren van domeinnamen. Hosting is mogelijk op zowel Linux als Windows servers en eenvoudig zelf te beheren via een beheerpaneel. Alle hosting diensten zijn volledig in beheer op servers van Refa ICT.

Spam/virus filtering

Wij bieden je een van de betere spam/malware/virus filters voor beveiliging van zowel werkplekken, email alsook mobiele apparaten. De filters zijn eenvoudig te beheren via een beheerpaneel en bieden de mogelijkheid voor rapportages. Spam/virus filtering vanuit de cloud is ideaal voor zowel interne als externe werkplekken.

IP-telefonie (VoIP)

IP-telefonie (Voice over IP) is jouw telefooncentrale in de cloud. Het systeem is makkelijk schaalbaar, werkt eenvoudig over meerdere locaties en maakt geen onderscheid meer tussen vaste- en mobiele apparaten. Je bent overal ter wereld op één nummer bereikbaar zonder hoge investering! Refa ICT is het aanspreekpunt voor jouw telefonie omgeving.

Adviestraject

Is je ICT infrastructuur aan vervanging toe of heb je behoefte aan een second opinion? Graag komen we bij je langs voor een oriënterend gesprek waarna we na een gedegen inventarisatie een vrijblijvend advies kunnen uitbrengen. Onze adviezen zijn innovatief, toekomstgericht en betaalbaar.
Indien je je in ons advies kunt vinden brengen we een passende offerte uit wat gevolgd kan worden door een zorgeloos migratietraject. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op.

Beveiliging

Een goede beveiliging van de gehele ICT omgeving is belangrijk! Refa ICT kan op basis van een beveiligings inventarisatie de zwakke plekken van jouw ICT omgeving in kaart brengen. Het betreft hier advies ten behoeve van de beveiliging van alle ICT facetten. Je systeem is preventief beveiligd waarbij de beveiliging continue wordt vernieuwd teneinde pro-actief te kunnen reageren op onder andere phishing en ransomware uitbraken, misbruik en alle andere vormen van dataverlies.
Bewaren jullie de wachtwoorden nog in een beveiligd Excel document dat vaak binnen een aantal uur te kraken is? Start ook eens de test op Internet.nl om na te gaan of je email omgeving reeds de meest recente beveiligingstechnieken gebruikt.